Turvallista muotoilua ja terveitä asuntoja

Tanskan Sorgenfrissä sijaitsevaan Sorgenfrivang II -asuinkiinteistöön tehdään 391 miljoonan Tanskan kruunun arvoinen, laaja energiaremontti. Asukkaat saavat käyttöönsä modernit, DGNB-sertifioidut huoneistot, joiden kylpytiloihin on valittu klassiset Unidrain-linjalattiakaivot. 

NCC toteuttaa parhaillaan suurta, 391 miljoonan Tanskan kruunun arvoista energiaremonttia Sorgenfrivang II -asuinkiinteistöön Sorgenfrissä Tanskassa. Projektia johtaa Domus Arkitekter -toimisto ja se on Tanskan ensimmäinen projekti, joka on saanut kestävän rakentamisen DGNB-sertifioinnin. 1950-luvulta peräisin oleva asuinkiinteistö koostuu kolmesta 14-kerroksisesta osasta, joiden 429 huoneistoa remontoidaan täysin sisältä ja ulkoa. Asukkaat saavat käyttöönsä modernit ja terveet asunnot, jotka kuluttavat aiempaa vähemmän energiaa. 

Terveiden, DGNB-sertifioitujen asuntojen lisäksi asukkaat pääsevät nauttimaan myös uusista kylpytiloista, joihin on valittu klassiset Unidrain-linjalattiakaivot. 

– Sorgenfrivang II:n asukkaat saavat tyylikkäät ja pelkistetyt kylpytilat, jotka sopivat rakennusten alkuperäiseen henkeen modernein maustein. Unidrainin muotoilu sopii hyvin klassiseen modernistiseen tyyliin, joka on ominaista näille rakennuksille. Suunnittelussa on painotettu yksinkertaisuutta ja toimivuutta, mihin Unidrain-linjalattiakaivot ovat omiaan. Olemme käyttäneet linjalattiakaivoja useissa projekteissa ja olleet niihin erittäin tyytyväisiä, sanoo arkkitehti MMA Jesper Ingemann Mogensen Domus Arkitekter -toimistosta.

Unidrainin myyntijohtaja Henrik Handschuh kertoo, että ClassicLine-mallisto on edelleen erittäin suuressa suosiossa. Kun asuinkiinteistöihin valitaan klassinen ClassicLine-ratkaisu, se kertoo hyvän muotoilun ja laadukkaiden ratkaisujen kysynnästä, vaikka hankkeessa olisi muuten tiukat budjetit. 

Laadukkaisiin ratkaisuihin sijoittaminen kannattaa remontointikohteissa. Erityisen tärkeää turvallisten ratkaisujen valinta on kylpytiloissa, sillä niissä esiintyy suurin kosteusvahinkojen riski. Unidrain-linjalattiakaivoissa on patentoidut seinäliitokset, jotka takaavat ratkaisun 100 %:n vesitiiviyden ja pienentävät reklamaatioiden ja kosteusvaurioiden riskiä. 

Kuva: Domus Arkitekter. Remontoitavan asuinkiinteistön laadun takaa ensimmäistä kertaa DGNB-sertifiointi, josta vastaa Domus Arkitekter. 

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Marketing Manager
Tanja Stade
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa