TIETOA MEISTÄ

Lattiakaivoista muotoilun ikoniksi

Vuonna 2003 tanskalainen arkkitehti Claus Dyre kehitti seinän viereen sijoitettavan linjalattiakaivon. Se oli Unidrainin alkusysäys. Sittemmin tuotevalikoima on laajentunut ja kaikissa tuotteissa on edelleen tärkeää muotoilun ja toimivuuden liitto.

Unidrain
Reframe Collection by Unidrain

Kahdeksan linjaa

Unidrainin logossa on kahdeksan linjaa, jotka juontavat juurensa alkuperäiseen vallankumoukselliseen linjakaivoon. Kahdeksan viivaa symboloivat innovatiivista ja alkuperäistä Column-ritilää. Nämä kahdeksan linjaa muodostavat logon yhdessä tuotenimemme kanssa.

Vuosien varrella Unidrain on kasvanut yrityksenä, ja  Reframe Collection -julkaisun myötä olemme laajentaneet tuotevalikoimaamme kylpyhuonetarvikkeisiin. Reframe Collectionilla onkin oman logonsa, mutta siinä toistuvat samat kahdeksan linjaa.

Linjat kun ovat olennainen osa Unidrain-tuotteita

Ideasta tulee totta

Unidrainin ainutlaatuisesta lattiakaivojärjestelmästä on tullut monessa maassa rakennusalan ensisijainen valinta. Nykyään Unidrain-linjakaivoja on maailmanlaajuisesti asennettu jo yli 1 000 000, ja Unidrain on muuttunut lattiakaivojen valmistajasta modernin kylpyhuoneen tyyli-ikoniksi.

Tanskalainen arkkitehti Claus Dyre kehitti Unidrainin seinää vasten asennettavan linjakaivon vuonna 2003. Idea lähti liikkeelle siitä, että aina kylpyhuonetta suunnitellessaan hän kohtasi saman ongelman. Piti valita pieni lattialaatta, tai leikata isot kauniit lattialaatat pienemmiksi, jotta lattian kaadot keskellä lattiaa sijoitetulle lattiakaivolle saatiin toteutettua. Ratkaisu ongelmaan alkoi pikku hiljaa kehittyä hänen mielessään ja pian hänen suunnittelemansa maailman ensimmäinen seinää vasten asennettava linjalattiakaivo syntyi ja hyväksyttiin.

Tämä on perusta, jolle Unidrain on rakennettu. Unidrain on kasvanut ajan myötä, samoin kuin tuotevalikoimamme. Pituuksia, muotoja ja värejä on lisätty ja tämä antaa mahdollistaa asiakkaillemme yksilölliset ratkaisut. Olemme myös lisänneet useita tuotekategorioita, kuten GlassLine,  MatLine ja kylpyhuonetarvikesarjan; Reframe Collection.

Unidrain-tuotteet sopivat kaikenlaisiin uudis- ja saneerauskohteisiin. Kaikki Unidrain-tuotteet ovat tanskalaisarkkitehtien kehittämiä tiiviissä yhteistyössä märkätilatekniikan asiantuntijoiden kanssa. Tuotteillamme on kaikki vaaditut paikalliset ja kansainväliset hyväksynnät.

Unidrain-lattiakaivot ovat saaneet useita arvostettuja kansainvälisiä muotoilupalkintoja. 

Palkinnot ja tunnustukset

2024 – Reframe Collection, poljinroskakori: IF Design award

2024 – Reframe Collection, poljinroskakori: German Design Award 

2019 – Reframe Collection, Kulmahylly: IF Design award

2019 – Reframe Collection, WC-harja: IF Design award

2019 – Reframe Collection, WC-harja: German Design Award 

2019 – Reframe Collection, saippuahylly ja suihkulasta: German Design Award 

2018 – Reframe Collection, saippuahylly ja suihkulasta: IF Design award 

2017 – Reframe Collection, saippuahylly ja suihkulasta: Good Design Award 

2017 – Matline: German Design Award, erikoismaininta

2016 – Matline: Reddot Award, kunniamaininta IF Design Award

2015 –  The invention of the line drain: Villum fonden x Velux fonden 

2010/2011 – HighLine: Danish Design Award samt Den Danske Designpris

2010 – HighLine Panel: IF Design Award 

2009 – ClassicLine: Good Design Award

UNIDRAININ DNA

TEEMME YHTEISTYÖTÄ RAKENNUSALALLA

Teemme Unidrainilla tiivistä yhteistyötä rakennusalan ammattilaisten kanssa. Pyrimme nostamaan rakentamisen laatua ja varmistamaan rakennusalan tulevaisuuden.

SUUNNITTELU JA TOIMINNALLISUUS

Me Unidrainilla kehitämme innovatiivisia tuotteita, jotka eivät ole vain tyylikkäästi muotoiltuja, vaan ne tarjoavat aina myös teknisen ratkaisun. Kehittämämme tuotteet sisältävätkin 49 % muotoilua, 51 % toiminnallisuutta, jolloin saavutamme toimivan ja tyylikkään lopputuloksen.

TURVALLINEN LOPPUTULOS

Unidrain tarjoaa turvallisen ja laadukkaan ratkaisun, sillä kylpyhuoneessa kosteusturvallisuus on aina ensisijaisen tärkeää.

Uskalla ajatella uudella tavalla

Meidän filosofiamme on: “Dare to think smarter”. Meille tämä tarkoittaa, että haastamme standardit ja menemme tavallista pidemmälle. Uskomme, että pystymme muuttamaan vallitsevaa tilannetta, että olemme innovatiivisia ja haastamme nerokkailla ratkaisuilla.

Tästä syystä olemme määrittäneet kolme arvoa, jotka ovat eteenpäin vievä voima päivittäisessä työssämme kohti entistä parempia ratkaisuja:

ROHKEUS – Olemme rohkeita, innovatiivisia ja uskallamme haastaa vallitsevan tilanteen ja asettaa uudet standardit.

INTOHIMO – Muokkaamme olemassa olevia käytäntöjä ja  suhtaudumme muutokseen intohimoisesti.

PERUSTEELLISUUS –Toimitamme vain loppuun saakka harkittuja ratkaisuja.

Me Unidrianilla kehitämme jatkuvasti tuotteita, joiden avulla voidaan luoda kosteusturvallisia ja tyylikkäitä kylpyhuoneita.

Om
Om

Osa
BLS Industries -yhtymää

Unidrain on osa ruotsalaista BLS Industries -yhtymää, jonka vuotuinen liikevaihto on 600 miljoonaa Ruotsin kruunua. BLS Industriesin muodostavat Unidrainin lisäksi Jafo, Purus ja Trio Perfekta.

Kaikki nämä brändit työskentevät LVI-tuotteiden parissa. Tämä mahdollistaa tiedon ja kokemusten jakamisen, mikä auttaa tekemään tuotteistamme entistä parempia.

Unidrainilla on edustus ja jälleenmyynti useissa maissa ja Unidrain-tuotteita asennetaan erilaisissa kohteissa ympäri maailmaa. Pääkonttorimme on Tanskassa, jossa myös suunnittelu- ja tuotekehitysyksikkömme sijaitsevat.