Yksityiskohtien tyylikästä vuorovaikutusta Rødovren uudessa kaupunginosassa

Yksinkertainen estetiikka ja tyylikkäät materiaalit luonnehtivat tanskalaisen Rødovren kunnan Stempelhusene-kerrostaloja, joissa kaikki julkisivujen tiilistä kylpyhuoneiden linjalattiakaivoihin on valittu huolella. Tyylikkäät kodit ovat asukkaille muuttovalmiita.

Rødovren länsiosassa – supermarketketju Irman entisen pääkonttorin liepeillä – taivaanrantaan on ilmestynyt neljä keltaista kerrostaloa. Tiiliverhoiltuja rakennuksia kutsutaan nimellä ”Stempelhusene”, ja niissä on 88 huoneistoa, jotka on alusta alkaen suunniteltu ja rakennettu estetiikka ja laatu huomioiden.


Stempelhusenen talot ovat Irman alueen ensimmäiset asunto-osuuskuntarakennukset. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että iäkkäät asukkaat ja lapsiperheet voivat muuttaa tälle upealle alueelle edullisemmin kuin jos asunnot olisivat omistusasuntoja.


Huolellisesti valitut materiaalit tiilistä lattiakaivoihin


Vaikka asunnot ovat edullisempia kuin ympäröivät omistusasunnot, materiaaleista tai arkkitehtuurista ei ole tingitty. Tiilijulkisivut muurattiin tiukan suunnitelman mukaan, ja Unidrainin linjalattiakaivot koristavat kylpyhuoneiden lattioita.


Näin kertoo Arkitema Architectsin arkkitehti Line Ryming Funch, joka suunnitteli Stempelhusene-rakennukset.


”Keskityimme alusta alkaen estetiikkaan ja pieniin yksityiskohtiin, joilla on usein suuri merkitys”, hän sanoo.


Esimerkiksi tiilet ovat keltaisen eri sävyissä, ja kahdessa rakennuksessa ne muurattiin väärinpäin, jotta muuraus näyttää karkeammalta. Tämä antaa neljälle rakennuksille toisistaan erottuvan ulkonäön, vaikka ne aluksi näyttävät samalta.


”Kauan ennen kuin tiesimme, että Stempelhusene-rakennuksia käytetään osuuskunta-asumiseen, halusimme saada yksityiskohdat oikein. Siksi esimerkiksi parvekkeille on asennettu rakennusten kultaisiin laattoihin sointuvat savulasi-ikkunat, ja rakennukset ovat toisiinsa nähden kulmittain, mikä luo niiden väliin kiinnostavan ulkotilan. Jokainen huoneisto on suunniteltu saamaan maksimaalisesti päivänvaloa, koska niihin kaikkiin pääsee valoa kahdesta ilmansuunnasta”, sanoo Line Ryming Funch ja lisää:


”Tiesimme myös, että haluamme asentaa kylpyhuoneisiin Unidrainin linjalattiakaivot. Niillä on minimalistinen ja ylellinen vaikutelma, ja ne sopivat kauniisti yhteen suihkujen  ja laattojen kanssa.”


Tehdasvalmisteiset ja tyylikkäät kylpyhuoneet


Stempelhusenen kylpyhuoneet valmistaneella Badelementillä oltiin tyytyväisiä, kun heitä pyydettiin asentamaan linjalattiakaivot.


Badelementin toimitusjohtaja Hans Henrik Nielsen sanoo, että linjalattiakaivot ovat sekä tyylikkäitä että helppoja asentaa:


”Toivomme aina, että saamme asentaa linjalattiakaivot. Ne näyttävät todella hyvältä ja ne on helppo asentaa.”

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa