Unidrain-maailma syntyy innovatiivisen muotoilujohtajan käsissä

Esteettisiä ja toimivia tuotteita, jotka tekevät elämästä miellyttävämpää. Tätä mantraa toistaa Unidrainin visionäärinen muotoilu- ja kehitysjohtaja Kenneth Waaben, joka muovaa Unidrainin tuoteuniversumia.

Muotoilu- ja kehitysjohtaja Kenneth Waaben on vuodesta 2014 saakka asettanut suunnan Unidrainin tyylikkäälle muotoilulle. Hänen työnsä viimeisin tulos on tyylipuhdas kylpyhuoneen tarvikesarja Reframe Collection, joka tuo kylpyhuoneeseen toimivaa muotoilua ja yhteneväisen lookin kaikille metalliosille.


Kenneth Waabenilla on tutkinto Tanskan kuninkaallisesta taideakatemiasta. Hänen tapaansa tehdä muotoilutyötä liittyy paljon iterointia, ja lähtökohtana on aina konkreettinen ongelma.


– Mielestäni hyvä muotoilu on kestävää ja sekä visuaalisesti että toiminnallisesti erottuvaa. Unidrainin tuotteiden tulee erottua muista ja mielellään ratkaista ongelmia tyylikkäämmällä ja älykkäämmällä tavalla kuin muut markkinoilla olevat tuotteet, Kenneth Waaben selittää.


– Tehtävämme suunnittelijoina on tehdä olemassa olevista asioista parempia. Markkinoille tulee valitettavasti paljon uusia tuotteita, joista näkee selkeästi, ettei niiden suunnittelussa ole ajateltu minkään parantamista. Se ei ole kiinnostava eikä kestävä tapa kehittää tuotteita. On aina tehtävä kaikkensa muuttaakseen jotakin.


Pienet yksityiskohdat ovat kaikki kaikessa


Kun Kenneth Waaben aloittaa suunnittelutyön, hän käyttää ideointinsa tukena jatkuvia testejä ja tuotemalleja.


– Joskus voi olla haastavaa saada visuaalinen ja toiminnallinen puoli pelaamaan yhteen. Siksi on tehtävä toistuvia testejä ja pieniä muutoksia. On tärkeää kiinnittää huomiota pienimpiinkin yksityiskohtiin, sillä ne ovat usein se ratkaiseva tekijä, hän toteaa.


Kaksi Kenneth Waabenin tarkan silmän alla syntynyttä tuotetta ovat Reframe-sarjan WC-harja ja suihkuhylly, jossa on integroitu kumilasta. Niissä hän on onnistunut antamaan kahdelle arkiselle esineelle täysin uuden elämän.


– WC-harjan säiliössä on suojakaulus, joka estää lian ja bakteerien pääsyn sisä- ja ulkosäiliöiden väliin. Sisäsäiliössä on myös pieni kahva, jonka avulla sen voi tyhjentää hygieenisesti. Harjan pää on suunniteltu nostamaan mahdollisimman vähän vettä ja paperia, mikä ehkäisee roiskeita, hän selittää ja jatkaa:


– Suihkulasta on integroitu suihkuhyllyyn piilotetuilla magneeteilla. Näin lastaa ei enää tarvitse jättää lattialle tai ripustaa hanaan roikkumaan.


Tuotteiden on oltava pitkäikäisiä


Kenneth Waaben korostaa, että hän suunnittelee tuotteensa kestämään aikaa. 


– Suunnittelijana ei saa jäädä liiaksi kiinni siihen, mikä on kulloinkin suosittua. Vaarana on, että tulee suunnitelleeksi tuotteen, joka ei kohta enää olekaan kiinnostava. Siksi kannattaa ajatella kauaskantoisesti. Monet kautta maailman kehutut designtuotteet on usein suunniteltu vuosia sitten, ei suunnitteluhetken trendejä miettien, innovatiivinen muotoilija toteaa lopuksi.

Lue lisää Unidrainin historiasta 

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa