Unidrain-lattiakaivojen kokenut asentaja Ville Salomaa:

"Helppo homma"
Helppo-homma

LVI-urakoitsija Ville Salomaa asensi ensimmäisiä Unidrain-lattiakaivoja jo lähes 15 vuotta sitten. Sen jälkeen Ässä-Asennus Oy on asentanut satoja kulma- ja linjalattiakaivoja niin omakoti- kuin kerrostaloihinkin.
– Unidrain-lattiakaivojen asennus on tänä päivänä lasten leikkiä, kunhan on tarkka mitoituksen kanssa ja kiinnittää kaivot huolellisesti. Mutta niinhän rakentamisessa kaikki pitäisi tehdä huolella, Ville Salomaa sanoo.
Salomaan mukaan Unidrain-lattiakaivojen asennus sujuu helposti jo parin kerran jälkeen.
– Aloittelijalle on käytössä hyvät asennusohjeet ja -videot. Suurin ongelma on, että useimmat asentajat eivät halua perehtyä asiaan, Ville Salomaa toteaa.
Toinen ”ongelma” on positiivinen eli Unidrainin valikoiman laajuus.
– Asentajalle voi tulla tunne, että ei osaa valita oikeaa tuotetta. Mutta esimerkiksi kaivojen pituudet noudattavat tiettyä kaavaa, joka on helppo omaksua.

Laadukas lopputulos ratkaisee


Kun Ville Salomaa näki ensimmäiset Unidrain-lattiakaivot oman asentaja- ja yrittäjäuransa alussa, ensireaktio oli kuten monesti uuden tuotteen kohdalla: ”design-hömpötystä”.
Mielikuva muuttui kuitenkin hyvin nopeasti käytännön kokemusten myötä.
– Unidrainin tuotteilla saadaan kylpyhuoneesta paljon tyylikkäämpi kuin perinteisillä lattiakaivoilla, joita ei voi asentaa seinän viereen. Lattian kaadot saadaan yhteen suuntaan ja lattiassa voidaan käyttää isojakin laattoja, Ville Salomaa sanoo.
Salomaan mukaan kulma- ja linjalattiakaivojen asentaminen vie hieman enemmän aikaa kuin perinteisten kaivojen.
– Mutta ero ajan käytössä on marginaalinen, kun lopputulos on kuitenkin hyvin paljon laadukkaampi, hän täsmentää.

Ville Salomaa sanoo, että LVI-suunnittelijat tuntuvat tietävän hyvin Unidrainin lattiakaivojen edut.
– Ikävä kyllä urakoitsijat ja rakennuttajat haluavat silloin tällöin vaihtaa niitä muihin tuotteisiin.
Tosin joissakin kohteissa Ässä-Asennus on päässyt vaikuttamaan siihen, että käytetäänkin Unidrainia. Näin kävi esimerkiksi Hirvensaloon rakennetuissa As Oy Turun Poseidonissa ja Afroditessa, jotka ovat muutenkin huolella suunniteltu ja laadukkaasti rakennettu, Ville Salomaa sanoo.
– Olemme tehneet LVI-asennuksia myös moniin omakotitaloihin, joissa Unidrainin lattiakaivot ovat olleet itsestään selvä valinta.
Ville Salomaa kehottaa kollegoitaan rohkeasti käyttämään Unidrainin tuotteita.
– Kylpyhuoneesta tulee paljon esteettisempi ja laadukkaampi kuin perinteisillä lattiakaivoilla. Ja loppukäyttäjä kiittää vielä siitäkin, kun vesilukon puhdistus on todella helppoa siinä olevan kahvan avulla.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa