Unidrain – esteetön ratkaisu kylpyhuoneeseen

Ympäristöministeriön ohjeessa suositellaan esteettömiin kylpytiloihin yksisuuntaista kaatoa ja lattiakaivon sijoittamista pois kulkureiteiltä. Unidrain on tähän erinomainen ratkaisu.
HighLine-Custom

Esteettömyys on tärkeä osa jokaisen rakennuksen ja tilan suunnittelua. Esteetön ympäristö, jossa kaikkien on helppo liikkua, tekee asumisesta mukavaa ja turvallista vauvasta vaariin.

Tärkeimpiä kylpyhuoneiden esteettömyyteen vaikuttavia asioita ovat riittävän avara tila, tasainen ja esteetön lattia sekä tukevat rakenteet, joihin voi tarvittaessa kiinnittää apuvälineitä tai tukivarusteita.

Lattiakaivolla suuri vaikutus esteettömyyteen

Kylpyhuoneen lattian erityispiirteenä on kaato, jolla vesi ohjataan kohti lattiakaivoa. Kaivon valinnalla ja sijoittelulla voidaan siksi vaikuttaa paljon lattian kaltevuuteen ja käytettävyyteen.

Ympäristöministeriön tuottama ja Rakennustiedon julkaisema Esteetön rakennus ja ympäristö -opas on laaja tietopaketti suunnittelijoille. Oppaan sivuilla 71-89 käsitellään wc- ja kylpyhuonetilojen suunnittelua ja todetaan mm. näin:

”Lattian suurin sallittu kaltevuus on 2 %. Suositeltavaa on toteuttaa lattiakaivo niin, että lattia on vain yhteen suuntaan kalteva. Lattiakaivot sijoitetaan pois kulkuväyliltä ja sivuun suihkupaikoilta.”

Unidrain on yksinkertainen ratkaisu esteettömään tilaan

Unidrainin linja- ja kulmalattiakaivot voidaan rakenteensa ansiosta asentaa turvallisesti kiinni seinään, pois kulkureiteiltä, jolloin vesi voidaan ohjata yhdensuuntaisella kaadolla kohti kaivoa.

Kun kylpyhuone varustetaan Unidrainin linja- tai kulmalattiakaivolla ja kaato toteutetaan yhdensuuntaisena:

  • Lattiasta tulee mahdollisimman tasainen
  • Lattialla on helpompi liikkua, vaikka näkö tai tasapainoaisti olisivat heikkoja
  • Apuvälineet, kuten pyörätuoli tai jakkara, eivät keiku lattialla
  • Kaivo on tiiviisti seinän vieressä, jolloin siihen ei voi kompastua ja sen peittäminen istuen tai maaten on hyvin vaikeaa.

Lisätietoja

Kaipaatko lisätietoja Unidrainista tai suunnittelumateriaaleja? Ole yhteydessä myyntiin tai asiakaspalveluun, autamme mielellämme!

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Marketing Manager
Tanja Stade
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa