Skip to main content

Unidrain saa kiittävät arviot tämän vuoden Red Dot Design Award -palkintoraadilta

Vuodesta 1950 lähtien jaettu Red Dot Design Award kuuluu maailman arvostetuimpiin muotoilupalkintoihin. Tänä vuonna tanskalainen Unidrain jätti jälkensä kansainväliseen Red Dot Design Award -kilpailuun, sillä Unidrainin uusi ja älykäs MatLine-mattojärjestelmä sai kiittävät arviot 5200 tuotemuotoiluluokan hakemuksen joukosta.

"Red Dot -tunnustus on meille kunnia. Kehitimme MatLine-järjestelmän, koska sisätiloihin tulevan veden ja lian poistamiseen tarvittiin älykäs ratkaisu. Red Dot -tunnustus vahvistaa, että olimme oikeassa", kertoo muotoilu- ja kehitysjohtaja Kenneth Waaben.


MatLine edustaa samaa minimalistista muotoilua kuin Unidrainin® muut palkitut tuotteet. Maton alla on lattiakaivo, johon vesi kertyy. Lujatekoiset nailonharjat puolestaan puhdistavat lian jalkojen ja kenkien pohjasta. Näin eteiseen ja muualle kotiin tulee vähemmän likaisia jalanjälkiä.
"MatLinen tarkoitus on helpottaa kodin siivousta ja luoda muotoilua, joka sopii muuhun kodin sisustukseen. Tavoitteemme on ollut kehittää erittäin joustava ratkaisu. MatLinen korkeutta voidaan säätää asennuksen aikana, jotta järjestelmä on aina ympäröivän lattian tasossa", Kenneth Waaben selittää.
Red Dot Design Award ei ole ensimmäinen palkinto, jonka MatLine on saanut. MatLine sai aiemmin tänä vuonna World Design Guiden kansainvälisen IF Award -muotoilupalkinnon.
"Palkinnot tuovat luonnollisesti kunniaa Unidrainille mutta myös tanskalaiselle muotoilulle yleisesti. Tanskalaiset muotoilijat tunnetaan siitä, että heidän työnsä ovat kauniita ja käytännöllisiä. Siksi markkinoille tuleviin ratkaisuihimme kiinnitetään huomiota", Kenneth Waaben toteaa lopuksi.

Lue lisää Unidrians palkinnosta ja tunnustuksesta

UutisetLisää uutisia