Porin uimahallissa “maailman parhaat” lattiakaivot

Näin sanoo laitosmies Pasi Rönni ja hän puhuu kokemuksesta: lähes 40 vuotta alalla olleena ja 120 uimahallia eri puolilla maailmaa nähneenä.
csm

Porin uusi uimahalli avattiin seitsemän vuotta sitten. Yli kahden miljoonan kävijän raja on mennyt rikki ja nyt vuosittain on noin 350 000 kävijää. Uimahallin arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti Tapio Antikainen Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy:stä.
– Arkkitehti kuunteli kaikkia uimahallin käyttäjäryhmiä. Me annoimme plussat ja miinukset, ja niitä plussia alettiin viedä eteenpäin, Pasi Rönni sanoo.
– Olen nähnyt yhteensä 120 uimahallia Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Toisin kuin useimmissa halleissa, Porissa näkee heti, mihin on tullut ja allasosastolla näkee yhdellä
silmäyksellä kaikki altaat.
– Hyvin suunniteltu halli pystyy toimimaan täydellä teholla koko ajan.

Linjalattiakaivo ”loistava keksintö”

Pasi Rönni on erityisen tyytyväinen uimahalliin asennettuihin Unidrainin linjalattiakaivoihin, joita hän kuvaakin loistavaksi keksinnöksi.
– Meillä siivoojat pesevät lattioita niin sanotusti pistooliletkulla auraamalla. Lattian kaadot menevät seiniä ja seinän vieressä sijaitsevia lattiakaivoja kohti. Hiukset ja muut liat saadaan helposti pois.
– Jos lattiakaivo on perinteisesti keskellä lattiaa, siihen on hyvin vaikeaa letkulla osua.
Löylyhuoneessa lattiakaivo on asennettu kiukaan alle.
– Saunojathan vievät usein löylyhuoneeseen mukanaan ämpärillä vettä. Pois lähtiessä loppu vesi heitetään lauteille tai lattialle. Meidän saunassamme vesi valuu kiukaan alle ja lattiakaivon kautta pois. Näin lattia pysyy lähes kuivana. Se on tärkeää sekä puhtauden että turvallisuuden kannalta.

Helppo käyttää ja huoltaa

Porin uimahallissa on Unidrainin linjalattiakaivoja pesu- sekä pukuhuoneissa useita kymmeniä.
– Siivoojat käyvät hallin märkätiloissa tunnin välein letkuttamassa. Kerran viikossa otetaan kaivoista kannet pois ja irrotettavat osat huljutellaan helposti puhtaaksi isoissa
saaveissa. Itse kehitimme tämän tosi kätevän puhdistustavan.
– Tietysti kaivoja pitää huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti, koska hallin käyttökapasiteetti on niin suuri. Se käy kuitenkin hyvin helposti, Pasi Rönni sanoo.
Unidrainin mallistosta löytyy uimahallienkin käyttöön erilaisia ratkaisuja. Esimerkiksi vesilukko voi olla irrotettava tai kiinteä, itsestään puhdistuva p-vesilukko.

Pasi Rönnin mukaan Porin uimahallissa on siistiä ja viihtyisää, kun mahdollisiin epäkohtiin tartutaan heti.
– Meillä on tapana fiksata heti kaikki, mikä osuu silmään. Näin pääsee vähemmällä.
– Meillä kävi viime keväänä pääkaupunkiseudulta yhden uimahallin edustajat. Heidän hallinsa valmistui viime vuonna. Täällä he olivat melkein kateellisia meidän hienommasta hallista, Pasi Rönni sanoo – ripaus ansaittua ylpeyttä äänessään.

Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuvat: Jussi Partanen

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa