Opiskelija-asuintalossa yhdet kulmakaivot kahden kaivon sijasta

Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli vuokraa ja ylläpitää lähes 2700 huoneistoa Joensuun alueen opiskelijoiden tarpeisiin. Opiskelijoiden asumismieltymykset ovat muuttuneet aikojen saatossa: enää ei suosita halpoja soluasuntoja, vaan enemmän yksityisyyttä ja opiskelurauhaa tarjoavia yksiöitä.
Hotel

Asuntokantaa onkin uusittu lähiaikoina rajusti: kolmen vuoden sisällä on valmistunut lähes 800 uutta opiskelija-asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. 

– Viimeisimpänä valmistui Opiskelijankatu 7, jossa on 214 asuntoa, saunaosastot, pesula ja opiskelijaravintola suurkeittiöineen, kertoo Joensuun Ellin rakennuttajapäällikkö Vesa Vapanen. Kuusikerroksinen kerrostalo rakentui Joensuun yliopiston kampusalueelle.


Elementtikylpyhuoneet hyväksi todettu ratkaisu


Opiskelijankatu 7 kylpyhuoneet toteutettiin betonilaatalle tehdyistä teräsrakenteisista valmiselementeistä, jotka valmisti forssalainen Parmarine Oy. Elementtien suihkunurkassa on valmiiksi asennettuna Unidrainin kulmalattiakaivo.

Samaa ratkaisua on käytetty Joensuun Ellin asuintaloissa aiemminkin: 2017 valmistuneessa Länsikatu 18 C:ssä, sekä 2018 valmistuneissa Itäranta 18, Niskakatu 16 D ja Niskakatu 15 asuintaloissa (kaikki yhteensä lähes 300 asuntoa).

– Nurkkaan sijoitetun pienen lattiakaivon ansiosta vältymme kahden kaivon asentamiselta, kertoo Vesa Vapanen. – Nyt meillä ei ole pariin vuoteen sattunut kaivon peittämiseen liittyviä vesivahinkoja, mutta niitäkin on historiassa ollut. 

Kulmakaivojen ansiosta kylpyhuoneen lattian kaato on tehty yhteen suuntaan, jolloin lattia on tasainen ja tila esteetön. Tämä mahdollisti myös siivousta helpottavien, suurten lattialaattojen käyttämisen.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Marketing Manager
Tanja Stade
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa