Kylpyhuoneella on suuri vaikutus asunnon arvoon

Kokenut kiinteistönvälittäjä Risto Volanen on huomannut, että kylpyhuone on uuden asunnon etsijöille tärkeä.
Grey bathroom

Kylpyhuoneella suuri merkitys koko asunnon arvolle

– Pesutilojen ja keittiön ratkaisut saavat nykyisin korostuneen roolin, kun asiakkaamme etsivät uusia koteja, toteaa toimitusjohtaja, LKV Risto Volanen.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana asuinhuoneistojen ja -kiinteistöjen välityksessä on selvästi korostunut se, että ostajat haluavat kylpyhuoneen ja keittiön valmiina. Näiden tilojen helppohoitoisuus, tyylikkyys ja tehtyjen ratkaisujen pitkäikäisyys painottuvat myös päätöksen tekoon, Risto Volanen kertoo.

Porvoolainen, valtakunnallisesti toimiva Kiinteistötoimisto Pasi Volanen Oy on Suomessa alansa vanhin yritys.

Omien toiveiden kylpyhuone

Risto Volasen perhe osti itselleen uuden kodin pari vuotta sitten.

– Olimme niin varhaisessa vaiheessa liikkeellä, että pääsimme tekemään pohjaratkaisuihin muutoksia ja suunnittelemaan pesutilatkin ihan uudella tavalla. Halusimme siistin, modernin ja hyvin toiminnallisen kylpyhuoneen. Linjalattiakaivo on monin verroin parempi ratkaisu kuin perinteinen pyöreä lattiakaivo keskellä pesutilaa, Risto Volanen sanoo.

– Nykyisin perheasuntojen kylpyhuoneissa on pääsääntöisesti kaksi suihkua. Veden ohjaaminen kahteen erilliseen lattiakaivoon vaatii kallistuksia moneen suuntaan. Linjalattiakaivo seinän vieressä on sekä käytännöllinen että turvallinen ratkaisu. Se on myös puhtaanapidon kannalta ehdottoman hyvä.

“Lattiakaivo on yksi rakennuksen pysyvimpiä rakenteita. Ei kannata valita vanhanaikaista teknologiaa, vaan varmistaa, että kylpyhuone toimii ja näyttää nykyaikaiselta kymmenenkin vuoden päästä. Se on suora sijoitus asunnon arvoon ja sen säilymiseen.”

Linjalattiakaivon hyöty peittoaa kustannukset

Risto Volanen ihmettelee, miksi linjalattiakaivoja ei käytetä enemmän. 

– Ehkä syynä on vain yksinkertaisesti tietämättömyys paremmasta ja näin ollen tehdään niin kuin on aina ennenkin tehty, Volanen pohtii.

– Linjalattiakaivojen kustannukset ovat niin häviävän pieni osuus koko kylpyhuoneen rakennus- tai korjauskustannuksista, että sillä ei ole mitään merkitystä. Toiminnallisuus, viihtyisyys ja tyylikkyys lisääntyvät monin verroin. Lattiakaivon asentaminen seinän viereen on myös vesivahinkojen kannalta turvallisempi ratkaisu kuin kaksi läpivientiä keskellä lattiaa. 

Volasen mukaan myös esteettömyys on nykyisin tärkeää kaikissa asunnoissa.

– Olen kiinteistönvälittäjänä huomannut, miten asuntonäytöillä ollaan nykyisin hyvin laatutietoisia. Se tarkoittaa myös kestävyyttä ja pitkää käyttöikää. Lattiakaivo on yksi rakennuksen pysyvimpiä rakenteita. Ei kannata valita vanhanaikaista teknologiaa, vaan varmistaa, että kylpyhuone toimii ja näyttää nykyaikaiselta kymmenenkin vuoden päästä. Se on suora sijoitus asunnon arvoon ja sen säilymiseen.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa