Kylpyhuone edustaa uutta luksusta

– Oma aika ja hyvinvointi ovat uudenlaista ylellisyyttä, jonka arvostus näkyy myös kylpyhuoneissa. Näin sanoo Unidrainin markkinointijohtaja Birgitte Arendsdorf Olsen, joka vieraili tammikuussa Suomessa. Hän haastoi sisustussuunnittelun ammattilaisia ”ajattelemaan fiksummin ja raikkaammin” – Tuotekeskeisen ajattelun sijaan meidän tulisi ajatella inspiroivasti. Tosin hyvien tuotteiden merkitystä ei saa unohtaa – turhia riskejä ei pidä ottaa, hän muistutti.
Birgitte

Yhteinen design-traditio

Unidrain perustettiin jo 15 vuotta sitten, jolloin Tanskassa kehitettiin ensimmäinen linjalattiakaivo yhdistämällä toiminnallisuus ja muotoilu.

– Meidän design-ajattelumme perustuu skandinaaviseen ajattomaan ja minimalistiseen muotoiluun. Me jaamme pohjoismaissa saman muotoilun tradition. Siksi tullessani Suomeen tunnenkin kuin tulisin kotiini, Birgitte totesi.

– Mutta on ollut ilo huomata, miten pohjoismaista muotoilua arvostetaan eri puolilla maailmaa kaikissa Unidrainin markkina-alueilla.

Kylpyhuone on muodissa

Birgitten mukaan kylpyhuone ei koskaan mene pois muodista – päinvastoin.

– Toiminnallisuus kuului kylpytiloihin jo antiikin Roomassa. Nykytrendin mukaan kylpyhuoneissa vietetään entistä enemmän aikaa, mutta kylpyhuone koetaan vahvasti omaksi tilaksi. Kylpyhuoneessa on aikaa itselle ja omille ajatuksille. Päivän kiireet pestään pois ja annettaan tilaa uusille ideoille, Birgitte sanoo.

– Samalla kun oman hyvinvoinnin merkitys korostuu, kylpyhuoneissa yksilöllisyys ja ylellisyys ottavat myös sijansa. Kylpyhuoneesta onkin tullut kodin ja sen asukkaiden ”statussymboli” myönteisessä mielessä.

– Kylpyhuone ei ole enää ikkunaton huone keskellä rakennusta, vaan luonto pääsee sisään isoista ikkunoista. Luonnonläheisyys näkyy myös sisustusmateriaalien ja värien valinnassa. Tosin mustakin on taas muodissa – hienostunut mustahan sopii melkein kaikkiin sisutuksiin ja antaa hallitusti hyvää kontrastia.

Teksti: Leena-Kaisa Simola

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa