Kohti virheetöntä kylpyhuonetta

Kylpyhuoneiden vääränlaiset kaadot ja puutteelliset vedeneristykset ovat historiaa. Unidrain on nimittäin kehittänyt GlassLine-kylpyhuonesarjan, jossa ovat kaato, lattiakaivo ja suihkuseinä yhdessä ja samassa tuotteessa. Riskejä ei käytännössä ole.

Suihkunurkkauksen virheellinen kaato on tavallinen rakennusvirhe kylpyhuoneessa. Lattiaan syntyy liian usein joko kaadottomia alueita tai vääränsuuntainen kaato, eikä vesi valu lattiakaivoon. Tällöin vesi jää lätäköiksi lattialle, ja lattiaan syntyy kalkkisaostumia. Ongelma syntyy usein mittausvaiheessa, kun kaatoa ei lasketa riittäväksi. Myös lattian valu voi mennä pieleen. Siksi tanskalainen Unidrain on kehittänyt tuotesarjan, jossa ovat kaato, lattiakaivo ja suihkuseinä yhdessä ja samassa tuotteessa. Asennusvirheitä on käytännössä mahdotonta tehdä.

– Olemme kehittäneet ratkaisun, jossa lattiakaivo ja suihkuseinä ovat samassa moduulissa. Moduulissa on 2 prosentin kaato kohti lattiakaivoa, jolloin kaato on taatusti riittävä. Moduuli kiinnitetään seinään ruuveilla, ja sen sisäpuolelle jäävä lattia valetaan. Tällöin syntyy voimassa olevien määräysten mukainen kaato. Kun lattia on kuiva, levitetään vedeneriste ja tila laatoitetaan, kertoo Unidrainin® rakennustekniikasta vastaava Lasse Lyck.


Turvallinen kylpyhuone 


Kaadolla varustettu suihkunurkkaratkaisu on nimeltään GlassLine. Sen lisäksi, että se takaa suihkunurkkauksen oikean kaadon, se takaa myös kosteusvarman ratkaisun suihkunurkkaan. GlassLine koostuu moduulista, jossa on lattiakaivo, sisäänrakennettu kaato, seinä- ja lattialaipat ja ura, johon lasiseinä asennetaan. – Perinteisessä rakentamisessa lasimestari asentaa lasiseinän viimeisenä. Lasi saumataan kiinni laattoihin, ja saumat jäävät näkyviin. Me olemme kehittäneet ratkaisun, jossa lasiseinä asennetaan ensin ja tila laatoitetaan vasta sen jälkeen. Ruuvit ja muut kiinnikkeet jäävät näkymättömiin laattojen alle, ja ratkaisu on tyylikkäämpi, Lasse Lyck selittää. 
Seinä- ja lattialaippojen käyttäminen ei ole uusi idea. Juuri ne tekevät Unidrainin® lattiakaivoista äärimmäisen turvallisia ja kosteusvarmoja. Laipparakenne nimittäin tekee nurkka-, seinä- ja lattialiitoksista täysin tiiviitä. Lattian ja seinän välinen liitos on tavallisin vuotokohta. Laipparakenne takaa sen tiiviyden. GlassLine tuo tämän märkätilaratkaisun KOKO suihkunurkkaan, eli kaikki suihkuseinää ympäröivät liitokset ovat kosteusvarmoja. 
– Kokemuksesta tiedetään, että nurkkien ja rakenteiden silikonisaumat on vaihdettava usein vain 5 vuoden käytön jälkeen. GlassLine tekee suihkunurkan silikonisaumojen vaihtamisesta helpompaa ja turvallisempaa. Lattian kaikissa nurkissa olevien teräslaippojen ansiosta silikonisauman voi leikata pois veitsellä, eikä tärkeän vedeneristeen rikkoutumisesta tarvitse kantaa huolta, Lasse Lyck kertoo.


Puhtaana pysyvä suihkuseinä 

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa