Kaunis yhdistelmä mennyttä aikaa ja modernismia Kööpenhaminan uudessa luksushotellissa

Laajamittainen peruskorjaus on muuttanut upean, tyhjillään olleen kööpenhaminalaiskiinteistön vuodelta 1903 hurmaavaksi ja vilkkaaksi luksushotelliksi. Mittatilausratkaisut takaavat ajan hengen säilymisen hotellivieraiden iloksi.

Vilkkaasti liikennöidyt pyörätiet, autojen vilinä ja vieraita loputtomasti ylös ja alas kuljettavasta Tivolin 63-metrisestä tornista kantautuva ulina. Tätä on Kööpenhaminan keskusta parhaimmillaan ja hektisimmillään.

Vilinän keskellä seisoo 114-vuotias kansallisromanttinen rakennus H.C. Andersens Boulevardin ja Niels Brocks Gaden kulmassa. Kellansävyisen julkisivun veistokselliset muodot ja hienostuneet yksityiskohdat avautuvat kadulle kohti ihmisvilinää. Sisätiloissa vieraan ottavat vastaan marmoroitu pääportaikko, reliefit ja stukko-koristeet, joita jatkuu silmänkantamattomiin.

Rakennuksessa toimi alunperin vakuutusyhtiö Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark, mutta se on ollut tyhjillään vuodesta 2008 saakka, jolloin Tanskan kuninkaallinen musiikkikonservatorio muutti pois. Nyt 5500-neliöisessä rakennuksessa on jälleen vilinää ja vilskettä, ja se kantaa nimeä Nobis Hotel Copenhagen.

Marmoripinnat ja erikoispitkät lattiakaivot

Arvokas rakennus on läpikäynyt mittavan peruskorjauksen niin sisältä kuin ulkoa. Uuden huippumodernin luksushotellin mukavuuksiin kuuluvat yli 100 hotellihuonetta, uudet hissijärjestelmät ja hyvinvointiosasto. Hotellissa on säilytetty 1900-luvun mahtipontinen tyyli – kylpyhuoneita myöten.

– Muun hotellin tavoin myös kylpyhuoneet ovat erittäin ylellisiä. Suuret kylpyammeet, leveät marmorilaatat ja pohjoismainen tyylikkyys ovat avainsanoja. Arkkitehdit halusivat säilyttää tyylin pienintä yksityiskohtaa myöten, mikä tarkoitti monia erityisratkaisuja, sanoo Lasse Lyck, Unidrain A/S:n rakennustekninen vastaava. Unidrain on toimittanut mittatilauksena valmistetut lattiakaivokalusteet hotellin suihkutiloihin.

– 80 kylpyhuoneessa on tutut Unidrain-linjalattiakaivot, mutta hieman uniikein loppusilauksin, niin kutsuttuina custom-ratkaisuina. Perinteinen Unidrain-ritilä on korvattu laatoitetulla kannella, joka kätkee kaivon alleen samalla upealla marmorilla jolla huoneet on laatoitettu. Hotellin loput 20 kylpyhuonetta ovat todella suuria, joten niihin on tarvittu erikoispitkät, yli kaksimetriset lattiakaivoratkaisut. Me voimme ainoana markkinoilla toimittaa niin pitkät lattiakaivot marmorilaatoitettuina, hän jatkaa.

Nykyaikaiset mittatilausratkaisut säilyttävät menneen ajan vivahteet

Kunnostuksessa johtavana urakoitsijana toimi Kööpenhaminalainen Arpe & Kjeldsholm A/S. Peruskorjauksessa on huolellisesti vaalittu vanhaa, mm. rakennuksen pääportaikkoa ja korkeita betonipalkillisia kattoja. Kohde on kuitenkin asettanut tiettyjä erityishaasteita.

– Vanhoihin palkkeihin ei voi porata reikiä, ja rakennuksen kattorakenteet ovat palkkeja täynnä. Tämä oli otettava huomioon myös pitkien lattiakaivokalusteiden suunnittelussa. Olemme myös suunnitelleet ratkaisut hieman porrastetuiksi, jotta ne sopivat yksittäisiin huoneisiin, kertoo Lasse Lyck.
Nobis Hotel ei ole suinkaan ensimmäinen hotelli, johon Unidrain on toimittanut ratkaisuja. Yrityksellä on laajasti kokemusta tämän toimialan palvelemisesta.

– Koko korjausprojektin ajan olemme toimineet neuvonantajana osana tarjottua pakettiratkaisua. Olemme esimerkiksi neuvoneet rakennuttajaa asentamaan suihkutiloihin ns. P-vesilukot. Niiden erityisen suuri kapasiteetti riittää varmasti hotellivieraille ja niiden kunnossapito käy helposti. Tästä on merkittävää hyötyä hotellille, sillä ratkaisu säästää selvää rahaa pidemmällä aikavälillä, toteaa Lasse Lyck.

Lue lisää mittatilausjärjestelmistä tästä

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Marketing Manager
Tanja Stade
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa