Helsinkiläinen toimistorakennus kunnostettiin moderniin asuinkäyttöön

1970-luvulla rakennettu entinen toimistotalo on kokenut täydellisen saneerauksen upeiksi asuinhuoneistoiksi. Huolella mietityt yksityiskohdat viimeistelevät korkealaatuisten kaupunkikotien ilmeen.
Munkkiniemen-bathroom

Munkkiniemen puistomaisessa ympäristössä, kantakaupungin läheisyydessä, seisoo pala suomalaista teollisuushistoriaa. Korkeat pylväät kannattelevat suurin ikkunoin varustettua rakennusta, joka on rakennettu osittain Sorsalammikkona tunnetun kauniin luonnonlammen päälle. Vuonna 1973 valmistunut yhdeksänkerroksinen rakennus toimi hisseistä ja liukuportaista tunnetun Kone Oy:n konsernihallinnon toimistotalona aina vuoteen 2001 asti.

Arkkitehti Keijo Petäjän suunnittelema rakennus on nykyisin kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokas. Munkkiniemen Munkinpuistossa, perinteikkään arvoalueen ytimessä, sijaitsevan rakennuksen läheisyydestä löytyy myös muita arkkitehtuurisesti arvokkaita rakennuksia, kuten Alvar Aallon kotitalo Villa Aalto ja Eliel Saarisen suunnittelema vanha Kadettikoulu vuodelta 1918.

Toimistotalosta asuintaloksi

Munkkiniemen Puistotien päädyssä sijaitseva Asunto Oy Munkkiniemen Kone on kokenut upean muutoksen toimistotalosta 83 asunnon Park House –kerrostaloksi, Auratum Asunnot Helsingin ja Helsingin kaupungin valitseman arkkitehtiryhmä A6:n suunnitelmien pohjalta. Vanhan toimistotalon viereen on rakennettu uusi kolmikerroksinen Town House –rivitalo, joka käsittää 11 asuntoa. Uudisrakennuksen alla sijaitsee kaksikerroksinen autohalli, josta on suora yhteys Park House –kerrostaloon.

Nykyajan tekniikalla varustetut ja laadukkailla materiaaleilla rakennetut huoneistot ovat moderneja ja valoisia. Rakennuksen alkuperäistä ilmettä ja henkeä on kunnioitettu muun muassa palauttamalla ikkuna-aukot alkuperäiseen kokoonsa. Luonnonvaloa tulvii asuntoihin pimeämpinäkin talvipäivinä lähes lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista. Viilennysjärjestelmä pitää asuntojen lämpötilan miellyttävänä kesähelteiden aikaan.

Ajatonta tyylikkyyttä

Kolme valmiiksi suunniteltua sisustuskonseptia on helpottanut asukkaita uuden kodin pintamateriaalien valinnassa. Yhteistä näille eri kokonaisuuksille on toimivuus, laatu sekä ajattomuus. Lämminhenkistä puuta, kiiltävää ja mattaa pintaa sekä pelkistettyjä ja selkeitä muotoja.

Asuinhuoneistojen viimeistelty tyyli jatkuu läpi linjan aina kylpyhuoneisiin asti. Katon tervaleppäpanelointi, suuret seinälaatat ja lähes huomaamattomat modernit Unidrain-lattiakaivot täydentävät tyylin.

– Emme ole tyytyneet perinteisiin ratkaisuihin vaan olemme pyrkineet hakemaan jotain millä erotumme muista rakennuttajista. Tyylikkyyden lisäksi huomioon on otettu myös toiminnallisuus ja turvallisuus. Kylpytiloihin valituilla Unidrain-tuotteilla on pystytty saavuttamaan kylpytilan käytännöllisyys sekä tyylikäs ulkonäkö, kertoo kohteen rakennuttaneen Auratum Asunnot Helsinki Oy:n rakennuttajapäällikkö Antti Vuorela.

Kolmekerroksisten Town House –asuntojen tilaviin kylpyhuoneisiin on valittu turvallinen ja tyylikäs Unidrain GlassLine-suihkunurkkaus. GlassLinen rakenne yhdistää Unidrainin linjalattiakaivon ja lasiseinän teräsrakenteella, joka jää piiloon laattojen alle. Valmiissa suihkuseinässä ei näy lainkaan ruuveja tai kiinnikkeitä. Kokonaisuuden viimeistelee linjalattiakaivon huomamaattomaksi laatoitettu HighLine –kansi.

– GlassLine-suihkunurkkauksesta saatava etu on, että suihkutilan viereinen seinä on myös täysin vesitiivis. Näin roiskeet ja valumavesi pysyvät suihkunurkkauksen sisäpuolella, lisäten käyttömukavuutta, toteaa Antti Vuorela.

Park House –asunnoissa tyylikkyyttä ja käyttömukavuutta, helpon puhdistettavuuden sekä pienempien kaatojen myötä, tuo Unidrain-kulmalattiakaivo HighLine-paneelilla.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Marketing Manager
Tanja Stade
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa