Upean Olafur Eliasson -rakennuksen kylpyhuoneissa on Unidrain-tuotteet

Vejlessä sijaitseva ainutlaatuinen Fjordenhus on upea monella tavalla. Ympyröistä ja soikioista koostuva rakennus sijaitsee pienellä saarella vuonossa, sen on suunnitellut taiteilija Olafur Eliasson – ja sen kylpyhuoneissa on Unidrainin lattiakaivot.

Tanskalaisen satamakaupungin Vejlen uusi, veden ympäröimä satamarakennus on kuin veistoksellinen, neljästä yhtenäisestä lieriöstä koostuva monumentti. Arkkitehtuuri ja taide yhdistyvät hienolla tavalla muodostaen samalla sekä kokonaistaideteoksen että erittäin käytännöllisen rakennuksen.

Upean Fjordenhus-nimisen rakennuksen on suunnitellut tanskalais-islantilainen taiteilija Olafur Eliasson ja hänen studionsa. Sen lisäksi, että rakennus on yksi Vejlen uusista maamerkeistä, se on sijoitusyhtiö Kirk Kapitalin pääkonttori.


Ainutlaatuisia räätälöityjä ratkaisuja

Fjordenhusin ainutlaatuisuudesta ei ole epäilystäkään. Ympäröivän vuonon vesi heijastuu erikoislasitetusta seinästä punaisen, vihreän ja sinisen sävyissä. Yleisölle avointa pohjakerrosta luonnehtivat lainehtivat syvän siniset aallot.

Suurin osa rakennuksen ratkaisuista on erikoissuunniteltuja – niin valaisimet, tiilet kuin työpöydät. Myös henkilöstön pukuhuoneiden lattiakaivot on räätälöity kohteeseen sopiviksi. Ravn Arkitekturin arkkitehdit ovat valinneet pukuhuoneisiin Unidrainin HighLine Custom -linjalattiakaivot:

– Olemme toimittaneet Fjordenhusiin kaksitoista HighLine Custom -linjalattiakaivoa. Tässä ratkaisussa lattiakaivo on käytännössä piilotettu valittavissa olevan laatan taakse. Näkyviin jäävät vain pienet raot, joista vesi virtaa kaivoon, kertoo Carsten Brandt, Unidrain A/S:n myyntikonsultti.

Hän jatkaa:

– Custom valitaan yleensä silloin, kun asiakas haluaa ylellisen ratkaisun, joka luo tyylikkään kokonaisvaikutelman kylpyhuoneeseen. Ainutlaatuisen Fjordenhusin pukuhuoneisiin astuttaessa kokemus on juuri näin vaikuttava.

Lue lisää Custom-ratkaisusta täältä. 

Kuva: Anders Sune Berg.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa