Unidrain on erittäin turvallinen lattiakaivo

Unidrainin patentoidut seinälaipat pitävät veden loitolla ja pienentävät rakennusvirheiden riskiä. Lue lisää nerokkaasta keksinnöstä, joka mullisti lattiakaivoalan ja teki kylpyhuoneesta turvallisen.

–Arkkitehti Claus Dyre sai reilut kymmenen vuotta sitten nerokkaan idean: Miksi lattiakaivoa ei voisi sijoittaa seinän viereen keskilattian sijasta? Ennen tätä Dyre oli aina joutunut sijoittamaan lattiakaivon keskelle lattiaa turvallisen välimatkan päähän seinistä, jotta rakenteisiin ei varmasti kertyisi kosteutta.

Hän esitteli ideansa Danish Building Research Institutelle, ja yhdessä he toteuttivat idean.

Claus Dyre kehitti Unidrainin® patentoidut seinälaipat, jotka suojaavat rakenteita. 

Unidrain A/S:n rakennustekniikasta vastaava Lasse Lyck kertoo:
–Lattiakaivokalusteemme seinälaipat ovat ruostumatonta terästä, ja koko kaluste valmistetaan yhtenä palana. Laipat ovat noin 5 cm korkeat, ja ne takaavat, ettei lattiakaivon vesi pääse lähellekään vettä kestämättömiä taustarakenteita. Laippojen ansiosta lattiakaivo voitiin siirtää aivan seinän viereen suihkunurkassa. Käytännössä lattiakaivo sijoitetaan valmiin seinän vierustalle, vedeneriste levitetään ja lopuksi tila laatoitetaan. Laipat tekevät Unidrainista® erittäin turvallisen lattiakaivon.


Helppoa, turvallista ja nopeaa


Unidrainin® innovaatiosta on ollut hyötyä muutoinkin kuin vain LVI-alalle. Se helpottaa myös valutyötä: Kun lattiakaivoa ei sijoiteta keskelle lattiaa, ei kaatoakaan tarvitse tehdä neljästä suunnasta. Nyt lattia voidaan valaa yksisuuntaisella kaadolla. Suihkualueen rakentaminen käy helpommin, ja reklamaatioiden ja kosteusvaurioiden riski pienenee käytettäessä Unidrainin® linjalattiakaivoa.

Kylpyhuone on asunnon vahinkoherkin tila. Vesivahinkojen vaara on siellä suurin, ja kyse on kalliista vahingoista, joiden korjaaminen voi olla erittäin vaikeaa. Patentoidut laipat tuovat tähän huomattavan muutoksen. Vuosien varrella olemme jatkuvasti kehittäneet ratkaisua mahdollisimman helpoksi asentaa, jotta se säästää asentajan aikaa, Lasse Lyck toteaa.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa