Suunnittelija kertoo: Kylpyhuoneessa on käytettävä laadukkaita ratkaisuja

Kylpyhuoneen rakentamisessa kannattaa muistaa kolme asiaa: laatu, tarkat tiedot ja pätevä neuvonta. Keskustelimme Jon Koldborgin kanssa, joka kertoo, mikä on erityisen tärkeää rakennussuunnittelijalle kylpyhuonetta rakennettaessa.

Rakennussuunnittelija Jon Koldborg viettää työpäivänsä Aalborgin yliopistossa, jossa hän työskentelee projektipäällikkönä yliopiston rakennusten rakentamisesta ja toiminnasta vastaavalla Team Byggeri ‑osastolla. Aikaisemmin hän on työskennellyt rakennussuunnittelijana Aalborgin uudessa yliopistollisessa sairaalassa. 

Työssään hän keskittyy siihen, että kaikki käytännön tavoitteet toteutuvat esimerkiksi laadukkaita kylpyhuoneita suunniteltaessa. Lue lisää täältä.

Ideasta valmiiseen projektiin


Työpäiväni kuluvat kuvausten ja tarjousten suunnittelun, piirtämisen ja valmistelun parissa. Suunnittelussa otan huomioon rakentamisen kokonaisuutena ja kaikki siihen liittyvät käytännön näkökohdat, mutta ideointivaihe on mielestäni ehdottomasti kiinnostavin.

Istuessani kynä kädessä saan käyttää luovuuttani ja suunnitella. Sen jälkeen tärkein tehtäväni on auttaa varmistamaan, että kaikki vaiheet ideasta valmiiseen projektiin onnistuvat.

Laatu antaa hyvän vaikutelman


Kylpyhuone on ehdottomasti yksi monimutkaisimmista kohteista niin uusia rakennuksia kuin rakennusten alueita suunniteltaessa. Siksi kylpyhuoneessa on tärkeä käyttää laadukkaita ratkaisuja, sillä hyvällä laadulla on vaikutusta niin asennukseen, kunnossapitoon kuin taloudellisiin seikkoihin.

Hyvälaatuinen tuote on usein helppo asentaa, jolloin riskit ovat vähäisemmät ja rakennusvirheiden mahdollisuus pienempi. Otan huomioon myös tuotteiden käyttöiän, toiminnan ja kunnossapidon. Ratkaisun on oltava kokonaistaloudellisesti järkevä – myös pitkällä aikavälillä – ja tässä laatu on jälleen ratkaisevassa asemassa.

Rakennussuunnittelijana tarkastelen näitä arvoja valitessani kylpyhuoneen komponentteja. Siksi valitsen tuotteita, joissa laatu, käytännöllisyys ja muotoilu yhdistyvät. Unidrain on tästä erittäin hyvä esimerkki.

Neuvonta varmistaa prosessin sujuvuuden


Haen päivittäin paljon tietoa komponenteista, joita käytämme rakentamisessa. Siksi meille projektipäälliköille on suurta apua siitä, kun valmistajan materiaaleista on tarjolla yksityiskohtaista tietoa ja niitä on helposti saatavana. Myös selkeät asennusohjeet ovat tärkeät.

Unidrainilla on kattava verkkosivusto, josta tarvittavat tiedot on helppo löytää. Hyvä verkkosivusto on suureksi avuksi, koska työssäni käytän paljon aikaa selvitystyöhön, jotta projektit ovat kaikkien lakien ja asetusten mukaisia. 

Lisäksi työtäni helpottaa, jos käytettävissä on neuvoja, jolta voin kysyä apua sopivan ratkaisun valintaan.

Jos haluat myös neuvoja ja vinkkejä projektiisi, ota yhteyttä arkkitehtineuvojaamme Dennis Baggeen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittamalla numeroon +45 2051 7795.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa