Persoonallinen, ylellisyyttä huokuva koti

Moderni koti on täynnä persoonallisia, uniikkeja ratkaisuja ja luonnonmateriaaleja. Näin kertoo tanskalainen sisustusarkkitehti Karin Olesen.

Koti, jossa on tehdasvalmisteisia kokonaisratkaisuja, lattea värimaailma eikä lainkaan luovuutta. Persoonaton koti, jonka asukas voisi olla kuka tahansa. Mennyttä aikaa! Modernin tanskalaisen kodin sisustus huokuu nimittäin persoonallisuutta ja räätälöityjä yksityiskohtia.


– Moni tanskalainen haaveilee persoonallisesta sisustuksesta. Kodin on oltava paikka, jonka olemme tehneet itsemme näköiseksi sekä sisältä että ulkoa, alkaen siitä pienestä kulhosta, johon ihastuimme Espanjan-matkalla, päättyen keittiön ja kylpyhuoneen kokonaisilmeisiin. Kaiken on kerrottava tarinaa asunnon omistajan persoonallisuudesta, sanoo Karin Olesen, joka on sisustus- ja konsultointiyritys Kubik Indretningin osaomistaja.


Tanskalaisten tyylitaju on kehittynyt vuosien saatossa. Paikallisten sisustajien motto on ”kotini kuvastaa persoonallisuuttani”, ja he hakevat jatkuvasti innoitusta internetistä ja hienosäätävät tyyliään.


– Internetin myötä saataville on tullut suunnittelusta ja muotoilusta valtavasti inspiraatiota ja tietoa, joiden avulla pystymme luomaan oman tyylimme. Pinterestin kaltaisiin palveluihin voi luoda omia tauluja, joissa voi esitellä oman kotinsa yksilöllisiä ratkaisuja ja esineitä. Palvelussa voi etsiä ja selata muiden käyttäjien julkaisuja, tallentaa niitä ja soveltaa niitä omaan sisustustyyliin. Muita muotoilusta ja sisustuksesta kiinnostuneita ihmisiä seuraamalla saa ideoita oman persoonallisen tyylinsä muokkaamiseen, Karin Olesen sanoo.


Haluamme kotiimme vain luonnonmateriaaleja


Tanskalaisten toivelistan ykkösenä on ylellinen koti. He sisustavat kotinsa tyylikkäillä ja harkituilla ratkaisuilla.


– Hyvä laatu on ratkaiseva tekijä. Se kuvastaa ihmisen omaa tyyliä, ja se näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa. Se on koko sisustuksen punainen lanka. Haluamme, että tuotteet kestävät vuosia. Siksi niiden on oltava laadukkaita, selittää Karin Olesen, joka on neuvonut tanskalaisia sisustusasioissa jo vuodesta 1995 alkaen. 


Luonnonmateriaalit ovat voittaneet tanskalaisten sydämet. Innokkaat sisustajat eivät saa kyllikseen puusta, marmorista ja liuskekivestä.


– Luonto on toden teolla löytänyt tiensä sisustustoiveisiimme. Olemme ihastuneet muun muassa massiivipuisiin pöytiin, joissa oksankohdat näkyvät, puunoksista tehtyihin naulakoihin ja liuskekiviastioihin. Luonnonmateriaaleilla sisustukseen saa helposti persoonallista ilmettä. Sisustus saa nimittäin näyttää hieman sekalaiselta mutta tarkoin harkitun sekalaiselta, sisustusarkkitehti toteaa.


Wellness-tunnelmaa kylpyhuoneeseen


Kodin kaksi tilaa, joita tanskalaiset pitävät tärkeimpinä ja joihin he kuluttavat eniten rahaa, ovat keittiö ja kylpyhuone. Näihin tiloihin kiinnitetään paljon huomiota uudisrakennuksissa.


– Keittiössä on voitava olla gourmet-kokki viikonloppuisin mutta pystyttävä valmistamaan helppoja ja terveellisiä ruokia arkisin. Keittiön tulee olla toimiva, siellä tarvitaan monenlaisia koneita ja laitteita sekä riittävästi istumapaikkoja. Siksi neliöitäkin tulee olla riittävästi. Nyt muodissa ovat myös suuret, kylpylämäiset kylpyhuoneet. Wellness ei ole enää vain hienojen hotellien ja kylpylöiden yksinoikeus. Tanskalaiset haluavat sitä kotiensa kylpyhuoneisiin. Kylpyhuoneessa on voitava rentoutua kiireisen työpäivän jälkeen, selittää Karin Olesen ja toteaa lopuksi:


– Toisiinsa sopivat materiaalit ja pinnat luovat kylpyhuoneeseen viihtyisyyttä. Kiinnitämme erittäin paljon huomiota pieniin yksityiskohtiin, ja kylpyhuonetarvikkeet ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä kuin kalusteet ja pintamateriaalit. Tarvikkeiden tulee olla ylellisiä ja edustaa kylpyhuoneen omistajan persoonallista tyyliä.

Hae lisää inspiraatiota oman, yksilöllisen kylpyhuoneeseesi luomiseen 

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa