GlassLine varmistaa ajattoman muotoilun Esbønderupin sairaalarakennukseen valmistuvissa asunnoissa

Tyylikäs GlassLine-ratkaisumme täydentää Tanskan vanhinta sairaalaa Esbønderupissa. Vanhaan sairaalaan valmistuu 150 vuokra-asuntoa, joiden asukkaiksi tulee nuoria lapsiperheitä, vanhuksia ja eläkeläisiä.
Esbønderup set fra oven

Tanskassa Græstedin Esbønderupissa sijaitseva sairaala on ollut käyttämättömänä vuodesta 2017 lähtien. Viimeksi rakennuksessa toimi Punaisen Ristin pakolaiskeskus.

Vanhan sairaalan muutostyöt saivat alkunsa vuonna 2020, kun urakoitsija ja rakennuttaja sekä Borrebjerggård A/S ‑yrityksen omistaja Kenneth Munk osti käytöstä poistetut rakennukset. Vaikka uudet asunnot toteutetaan vanhaan rakennukseen, niiden rakentamisessa on siitä huolimatta haluttu painottaa inspiroivien ja etenkin kestävien ratkaisujen valintaa.

Klassinen muotoilu ja työn helppous kulkevat käsi kädessä

Laadukkaiden tuotteiden valitseminen näkyy esimerkiksi kylpyhuoneissa, joihin on valittu GlassLine-suihkujärjestelmä.

– Sen muotoilu on ajaton ja se on valmistettu erittäin kestävistä materiaaleista, Kenneth Munk kertoo.

GlassLine-suihkuseinät voidaan asentaa ilman näkyviä ruuveja tai kiinnikkeitä, mikä takaa kylpyhuoneen tyylikkään ulkoasun. Klassista tyyliä täydentää lasiseinän huomaamaton teräskehys, joka saa sen näyttämään kelluvalta. Lisäksi koko suihkujärjestelmän asentaminen on helppoa.

– GlassLine nostaa rakentamisen laatua ja takaa helpon ja sujuvan työskentelyn, sillä kehys määrittää lattian kaadon etukäteen. Muurarin ei tarvitse tehdä mittauksia. Valun ja kaadon voi tehdä samalla kerralla, Kenneth Munk tarkentaa.

Unidrainin arkkitehtikonsultti Dennis Bagge korostaa, että klassinen suihkujärjestelmä on helppo asentaa ja se ehkäisee rakennusvirheitä.

– Asiat on tärkeä tehdä oikein alusta alkaen. Rakenteen sisäinen kaato minimoi virheiden riskin tai jopa poistaa sen kokonaan. Lisäksi se varmistaa, että suihkunurkkaus on täysin vesitiivis.

Yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden

Suunnitelman mukaan vanhassa sairaalassa on vuoteen 2025 mennessä 150 vuokra-asuntoa, ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan erittäin historialliseen ympäristöön.

Kenneth Munk toivoo, että uudet asukkaat kiinnittävät huomiota siihen, millaisia yksityiskohtia remontoitujen asuntojen kylpyhuoneeseen ja keittiöön on valittu. Ne nimittäin viimeistelevät kokonaisuuden ja nostavat vuokra-asumisen standardeja.

– Kiinnitämme huomiota yksityiskohtiin usein vasta silloin, kun asiat eivät toimi, mutta uskallan väittää, että nostamme vuokra-asumisen tasoa laadukkailla materiaaleilla ja kestävillä valinnoilla.

Kestävän kehityksen näkökulma on huomioitu monissa remontin vaiheissa: vanhat tiilet puhdistetaan ja käytetään uudelleen ja vanha betoni murskataan ja käytetään uudelleen rakennuksen pysäköintialueeseen. GlassLine-sarja edistää myös ympäristöystävällistä pakkaamista.

– Jopa Unidrainin GlassLine-ratkaisun pakkauksessa oleva styroksi kierrätetään ulkoseinien kylmäsiltaeristeeksi. Mikään ei mene hukkaan, Kenneth Munk toteaa.

Vaikka Esbønderupin sairaalan muutoskohde on ensimmäinen projekti, jossa Kenneth Munk käyttää GlassLine-ratkaisua, hän korostaa, ettei se todellakaan jää viimeiseksi.

GlassLine on edistynyt malli perinteisestä lattiakaivokalusteesta

GlassLine-suihkuseinä on asennettu erikoismuotoiltuun ShowerLine-lattiakaivokalusteeseen, joka on kehitetty alkuperäisestä Unidrain-linjalattiakaivosta. U-mallinen lattiakaivokaluste rajaa suihkukaapin alueen. U-profiili koostuu kehyksestä, jossa on seiniin asennettavat laipat, ja yhdestä vapaasti seisovasta, huoneeseen päin tulevasta laipasta. Asennustapa tekee GlassLine-mallista tähän saakka vahvimman ja vesitiiveimmän ratkaisun suihkunurkkaan.

Lattiakaivokalusteessa on valmiina 2 prosentin kaato, mikä helpottaa valua ja minimoi negatiivisen kaadon riskin.

Tietoa GlassLine-suihkuseinistä

  • Saatavana 2 vaihtoehtoa: musta tai harjattu teräskehys
  • Mustasta kehyksestä on saatavana kolme kokoa: 800/900/1 000 mm
  • Harjatusta teräskehyksestä on saatavana neljä kokoa: 800/900/1 000/1 200 mm
  • Cleantec-nanokäsittely helpottaa puhdistamista
  • Voidaan asettaa oikealle ja vasemmalle
  • Asennus ilman näkyviä ruuveja ja heloja

ShowerLine-lattiakaivokaluste

  • Kalusteessa on 2 prosentin kaato, mikä helpottaa valua
  • Lasiseinän asennusura takaa vakauden
  • Saatavana oikea- ja vasenkätinen malli
  • Saatavana seuraavat mitat: P:800/900/1 000 mm ja L:800/900/1 000/1 200 mm
  • Ratkaisua täydennetään ClassicLine- tai HighLine-kehyksellä ja -ritilällä/-paneelilla

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Marketing Manager
Tanja Stade
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa