Ainutlaatuiset ratkaisut varmistavat historiallisen hotellin tulevaisuuden

Varhaisvaiheen neuvonta ja Unidrainin mittatilaustuotteet varmistivat osaltaan Copenhagen Admiral Hotelin onnistuneen kylpyhuoneremontin. 

Alunperin varastona toimineen rakennuksen rakensivat vuonna 1787 tanskalaiset yritykset, jotka pyörittivät orjakauppaa Ghanassa. Rakennus joutui keskelle Kööpenhaminan taistelua vuonna 1801. Se tarjosi myös suojan haavoittuneille, kuolleille ja epätoivoisille kööpenhaminalaisille englantilaisten pommittaessa Tanskan pääkaupunkia vuonna 1807. 


Nykyisin rakennukseen ei liity yhtä paljon dramatiikkaa. Toldbodgadella sijaitsevassa historiallisessa varastossa toimii nimittäin 4 tähden Copenhagen Admiral Hotel, joka tarjoaa majoitusta ympäri maailmaa tuleville vierailijoille. Hotelli on juuri läpikäynyt vuosia kestäneen peruskorjauksen, jossa Unidrainilla on ollut tärkeä osa.


– Rakennuksen kunnostus kesti useita vuosia. Näin vanhaa rakennusta korjattaessa vakioratkaisuja ei ole olemassakaan. Kaikki ratkaisut on mukautettava rakennukseen sopiviksi, kertoo Lasse Lyck, Unidrainin tekninen vastuuhenkilö.

Ohjeistus ehkäisee vesivahinkoja


Unidrain on avustanut hotellia sen 366 kylpyhuoneen peruskorjauksessa.


Se ei ollut mikään helppo tehtävä. Kylpyhuoneiden kunnostaminen rakennuksessa, jolla on takanaan satojen vuosien historia, voi nimittäin johtaa tuhoisiin seurauksiin, jos sinne valitaan sopimattomat ratkaisut tai lattiakaivot asennetaan väärin. Tästä syystä olemme neuvoneet hotellia kylpyhuoneiden kunnostukseen käytettävissä olevista vaihtoehdoista ja niihin liittyvistä rajoituksista jo hankkeen varhaisesta vaiheesta lähtien.

 Arkkitehtineuvojamme Dennis Bagge kertoo:  


– Vesivahinkojen korjaaminen näin vanhassa rakennuksessa on hyvin hankalaa. On siis valittava sopivat ratkaisut jo alusta alkaen. Unidrain antaa sekä tekniikkaan että suunnitteluun liittyvää neuvontaa, ja näytämme myös mielellämme tarvittaessa käytännössä, miten eri tuotteemme asennetaan.

Erikoisratkaisu tekee suihkuseinistä huomaamattomia 

Tavallisesti tuotteemme valmistetaan vakiomittojen mukaisesti, mutta tarvittaessa voimme valmistaa tuotteita mittatilauksena asiakkaan toiveiden mukaan. Näin teimme Admiral-hotellin kylpyhuoneiden osalta. 


– Parhaan tuloksen saamiseksi sekä suihkuseinät että lattiakaivot poikkeavat vakiomitoista muutamalla senttimetrillä. Se ei kuulosta kovin paljolta, mutta sillä on iso merkitys hankkeen ja asiakkaan kannalta, Lasse Lyck kertoo.  


Historiallisessa hotellissa käytetyt linjalattiakaivomme ja suihkuseinämme eivät poikkea tavanomaisista vain mittojen osalta. Kehitimme myös täysin uudenlaisia suunnitteluratkaisuja yhteistyössä hotellin kanssa. 


– Hotellin kylpyhuoneet ovat suhteellisen pieniä ja siksi tehtävänämme oli asentaa niihin suihkuseinät, jotka olisivat mahdollisimman huomaamattomat. Siinä todellakin onnistuimme, Lasse Lyck kertoo. 


Unidrainin suihkuseinä, joka tavallisesti kiinnitetään lattiaan ja laattaseinään näkyvällä U-profiililla, on nyt asennettu suoraan laattalattiaan ja laattaseinän sisään, täysin ilman näkyviä kiinnikkeitä.

 
– Suihkuseinät ja seinää paikallaan pitävä kisko ovat mahdollisimman huomaamattomat. Tämä tekee pienestä kylpyhuoneesta avaramman ja on sinne juuri oikea ratkaisu, Lasse Lyck toteaa.

MEDIAN YHTEYSHENKILÖ

Tanja Stade, Marketing Manager
[email protected]
+358 40 6838 720

Jaa verkostosi kanssa