Skip to main content

Unidrain-tuotteiden puhdistus ja hoito

Unidrain-tuotteiden puhdistus

Unidrain-tuotteet on valmistettu harjatusta ruostumattomasta teräksestä (AISI 304). Tuotteet on puhdistettava säännöllisesti. Näin lattiakaivot ja kylpyhuonetuotteet kestävät pidempään, toimivat hyvin ja säilyttävät kauniin ulkomuotonsa.

Unidrainin lattiakaivoista on saatavilla kaksi mallistoa: ClassicLine ja HighLine. Näiden kahden malliston lattiakaivojen osat – lattiakaivokalusteet, kehykset, ritilät ja paneelit – on valmistettu harjatusta ruostumattomasta teräksestä (AISI 304). Viemärikaivot, hajulukot, vesilukot ja vastaavat on valmistettu ruiskuvaletusta muovista (polypropeeni).

Sekä HighLine Colour- että Reframe-tuotteiden kauniit värit on saavutettu pinnan PVD-käsittelyllä.

Älä suihkuta puhdistusainetta suoraan pinnalle, sillä se voi vahingoittaa pintaa sisältä päin. Levitä puhdistusaine aina liinan tai pehmeän sienen avulla. Jauhemaisia tai kloori- tai vetyperoksidipitoisia puhdistusaineita EI PIDÄ käyttää. Huuhtele pinta aina huolellisesti vedellä puhdistusaineen käytön jälkeen, etenkin käytettäessä emäksisiä puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa pintaa. Pintaan voi jäädä rasvaisia sormenjälkiä, mutta ne voidaan puhdistaa mikrokuituliinalla. Suosittelemme ympäristöystävällistä Unidrain-puhdistussarjaa.


Ritilöiden, lattiakaivokalusteiden ja nukkasihtien puhdistus

Ruostumaton teräs on erittäin kestävää, jos se puhdistetaan säännöllisesti. Teräksen pinta on suojattu kestävällä kromioksidikalvolla. Kalvon vioittuminen esimerkiksi teräspinnan likaisuuden vuoksi voi aiheuttaa korroosiota. Voimakkaat hapot ja kemikaalit, kuten jodi, kloori, fluori tai bromi, voivat myös estää hapen pääsyn teräspinnalle ja aiheuttaa kalvon häviämisen.
 

Nosta ritilä pois ja irrota roskasihti viemärikalusteesta. Puhdista kaikki kolme osaa pehmeällä liinalla tai harjalla ja haalealla, miedolla saippuavedellä. Älä käytä teräsvillaa. Kiillota ritilä ja kaluste teräksen harjauksen suuntaisesti. Ritilä voidaan myös käsitellä kalkinpoistoaineella. Noudata tuotteen käyttöohjetta. 
 

Vesilukon puhdistus

Vesilukko puretaan vetämällä kaksi osaa erilleen. Tämän jälkeen osat huuhdellaan lämpimällä, juoksevalla vedellä. Puhdistamiseen voi myös käyttää kotitalouskäyttöön tarkoitettuja pesuaineita, kalkinpoistoaineita tai hankaussieniä. Noudata tuotteiden käyttöohjeita. 

.

Viemärikaivoon liittyviä ongelmia

Jos lattiakaivo on puhdistettu, eikä viemäri silti vedä kunnolla tai viemäristä tulee pahaa hajua, vesilukkoa ei ole koottu oikein. Näin voi tapahtua, jos yläosaa on painettu liian voimakkaasti alaspäin tai vesilukko ei ole oikein paikoillaan. Ota vesilukko irti ja tarkista, että osat on koottu siten, että ylä- ja alaosan väliin jää noin sormen levyinen väli. Aseta vesilukko paikoilleen viemärikaivon pohjalle.

Unidrain-tuotteiden puhdistus ja hoito
Unidrain-tuotteiden puhdistus ja hoito