Hoito

unidrain® lattiakaivo on puhdistettava säännöllisesti. Näin taataan järjestelmän pitkä käyttöikä, ihanteellinen toimivuus ja kaunis ulkonäkö. unidrain® lattiakaivo koostuu neljästä osasta, jotka on valmistettu joko ruiskuvaletusta PP-muovista tai harjatusta ruostumattomasta teräksestä (AISI 304). Lisävarusteena saatava nukkasihti on myös valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Lataa.

Ritilän, lattiakaivokalusteen ja nukkasihdin puhdistus

Nosta ritilä ja irrota nukkasihti lattiakaivokalusteesta. Puhdista kaikki osat pehmeällä liinalla tai haaleaan, mietoon pesuaineveteen kastetulla harjalla. Älä käytä teräsvillaa. Puhdista ritilä ja lattiakaivokaluste teräksen harjausjälkien suuntaisin liikkein. Ritilä voidaan käsitellä kotitalouskäyttöön tarkoitetulla kalkinpoistoaineella seuraavasti: anna aineen vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele ritilä runsaalla vedellä.

Corian®-materiaalisen HighLine-ritilän puhdistus

Useimmat tahrat irtoavat Corian®-ritilästä helposti pehmeällä liinalla, nestemäisellä pesuaineella ja vedellä. Vaikeat tahrat puhdistetaan miedolla hankaavalla puhdistusaineella ja liinalla. Hankaa varovasti kevyin pyörivin liikkein ja huuhtele vedellä.

Lisätietoja Corian®-pinnan puhdistuksesta on täällä.

Ruostumaton teräs kaipaa säännöllistä puhdistusta

Ruostumaton teräs on hyvin kestävä materiaali, kunhan se puhdistetaan säännöllisin väliajoin. Teräksen pinnassa on suojaava ja kestävä kromioksidikalvo. Kalvo muodostuu, kun terässeoksessa oleva kromi yhdistyy ilmassa ja vedessä olevaan happeen. Jos suojaava kalvo vahingoittuu esimerkiksi teräspinnan likaisuuden vuoksi, teräspinta saattaa ruostua. Ruostumista saattaa esiintyä myös, jos teräs joutuu kosketuksiin voimakkaiden happojen tai kemikaalien, kuten jodin, kloorin, fluorin tai bromin kanssa, sillä nämä aineet estävät happea pääsemästä teräkseen, jolloin suojaavaa kalvoa ei pääse muodostumaan.

Vesilukon puhdistus (jos lattiakaivo vetää huonosti tai on tukkeutunut)

Tartu sormella tai työkalulla vesilukon keskellä olevaan harjanteeseen. Vedä harjanteesta ylöspäin, paina samalla vesilukon toista puolta alaspäin ja nosta vesilukko lattiakaivokalusteesta toinen puoli edellä.

Irrota vesilukon ylä- ja alaosa toisistaan. Huuhtele osat lämpimällä vedellä, käytä tarvittaessa puhdistusainetta. Vesilukossa ja nukkasihdissä olevat kalkkisaostumat voi puhdistaa hankausaineella tai -sienellä.

Kiinnitä vesilukon osat toisiinsa. Vesilukko on koottu oikein, kun osat napsahtavat kiinni toisiinsa. Ylä- ja alaosan väliin tulee jäädä noin sormenlevyinen väli, jotta vesi pääsee virtaamaan ulos. Voitele vesilukon tiiviste pienellä määrällä pesuainetta.

Työnnä vesilukko paikoilleen. Varmista, että vesilukko tulee vaakasuoraan. Vesilukko on koottu ja asennettu paikoilleen oikein, jos vesi pääsee virtaamaan sen läpi esteettä.

Mistä tietää, onko vesilukko koottu tai asennettu väärin?

– Vesi ei virtaa vesilukon läpi. Ratkaisu: Yläosa on painettu paikoilleen liian tiukasti. Poista vesilukko lattiakaivosta ja tarkista, että ylä- ja alaosan väliin jää noin sormenlevyinen aukko.– Viemäristä tulee pahaa hajua. Ratkaisu: Vesilukkoa ei ole työnnetty riittävän syvälle tai se ei ole täysin vaakasuorassa. Asenna vesilukko paikoilleen uudelleen. unidrainin® vesilukot täyttävät yhteiseurooppalaisen lattiakaivostandardin EN-1253 vesilukkojen virtausvaatimuksia ja itsepuhdistusta koskevat määräykset.

Etsi jälleenmyyjä / asennusliike

Syötä postinumero tai kaupunki ja etsi lähin jälleenmyyjä tai esittelytila.